City climatescan Rotterdam 2017, The Netherlands

The ‘International City Climatescan’, which raises awareness of climate adaptation in cities, has proven effective in Rotterdam. This practical, action-oriented method, for identifying climate challenges in cities has been implemented globally and was presented at the international conference on ‘Resilient & Responsible Architecture & Urbanism’ on 11 April. The climate scan will be performed in the near future in the Netherlands, Poland, Indonesia and the Philippines. 

impression of the city climatescan Rotterdam:

DUTCH: Climatecafe nam deel aan de eerste city climate scan Rotterdamatecafe & city climatescan Rotterdam: Een internationaal team van jong professionals en studenten heeft samen met onderzoekers uit het bedrijfsleven de luchtkwaliteit, hittestress, vervuiling (oppervlakte water en plastic afval) en overstromingsgevaar in Rotterdam gemeten. In opdracht van de Dienst Stadsontwikkeling van de Gemeente Rotterdam vond van 18 en 22 september deze City Climate Scan plaats in Rotterdam. De City Climate Scan is een gezamenlijk initiatief van de Hogeschool Rotterdam, Hanze Hogeschool en Gdansk Technical University. NWP heeft de contacten tussen de kennisinstituten gefaciliteerd en is actief betrokken bij de verdere follow–up activiteiten.

In de City Climate Scan worden verschillende stedelijke parameters in korte tijd gemeten. Met de scan hopen de initiatiefnemers inzicht te krijgen in de kwetsbaarheid van steden voor toekomstige klimaatveranderingen. Beide hogescholen gaan de meetweek evalueren, waarna de meetweek de komende jaren in veel andere steden geïmplementeerd kan worden om de (internationale) bewustwording van diverse partijen te verhogen. Er zijn al contacten met geïnteresseerde steden in Indonesië (Semarang), de Filipijnen (Manila), maar ook met de steden Gdansk, Boekarest, Kopenhagen, Valencia en Barcelona. Vanaf 7 oktober zal de City Climate Scan Challenge in Cebu City, Filipijnen plaatsvinden.

meer info: https://www.nwp.nl/nieuws/eerste-city-climate-scan-rotterdam-veelbelovend