Activities

Het Climate Café.
Het Climate café vindt plaats in een interactieve setting met een ongedwongen, laagdrempelig karakter. We gaan samen op zoek naar de klimaatambassadeurs in je organisatie. Samen zetten we neuzen dezelfde kant op en aan het eind bekijken alle deelnemers de bebouwde omgeving door een nieuwe, maar wel dezelfde bril. Elk vakgebied komt tot z’n recht en elke deelnemer krijgt de kans om de do’s en don’ts in zijn/haar vakgebied te delen en te beargumenteren. Want leren is ook luisteren!
Docenten brengen altijd een gezonde dosis humor mee die aanstekelijk werkt. De frisse, down to earth aanpak zal zeker doorwerken, juist ook ná het Climate Café! Uiteindelijk heeft je organisatie de bouwstenen in handen om aan de slag te gaan met bijvoorbeeld een visie op klimaatadaptatie en/of een klimaatrobuuste omgeving.

Wat ga je leren?
Wat je gaat leren in een het Climate Café en of City Climatescan dat bepaal je grotendeels zelf. Het hangt van de organisatie af welke vragen en wensen er zijn. Daarom bekijken we in een persoonlijk gesprek vooraf altijd hoe bijvoorbeeld het bestuur of directie werkt, welke standpunten je collega’s hebben, wat er al wél gelukt is en welke tools je zou willen gebruiken of ontdekken. Moet het water‐ of hoogheemraadschap aanwezig zijn, of juist niet? Aan de hand daarvan bouwen we de masterclass op. Vanuit diverse netwerken kunnen gastsprekers met de juiste achtergrond worden uitgenodigd. Ook is het waardevol om het laatste deel van het café vast te leggen als stok achter de deur. Een compilatie van beelden, interviews en meningen van deelnemers kunnen een goede stimulans, reminder en stok achter de deur zijn op het pad naar een klimaarobuuste omgeving. Een climatecafé op maat dus!